|
Radeburg A13
Kiépítési év: 2015
Parkplatz Finkenberg, Aufbau und Befüllung einer Gabionenwand (255 m3)
Ferch-Caputh
Kiépítési év: 2015
Montage einer Vorhanggabione an vorhandener Spundwand
Lichtenau Ottendorf
Kiépítési év: 2015
Stützkonstruktion aus Gabionen inklusive gesetzte Frontflachen
Gemünden am Main
Kiépítési év: 2015
Tunnelrettungsplatz, Stützkonstruktion aus Gabionen inklusive Betonfundament
Balatonakarattya
Kiépítési év: 2015
Balatonakarattya belterületén, a helyi strand közvetlen szomszédságában építettük meg íves kőkosarakból támfalunkat. A támfal funkciója a löszös magaspartfal védelme. A fal egyedi tervezésű, textúrájában (fehér mészkő és sötét bazalt váltakozása) reflektál a balatoni hullámokra. Az építmény 120m hosszú, legmagasabb pontján 6m-es. A munka komplex volt, vízelvezetést és a támfal tetejére korlátot telepítettünk.
Ausztria, Hörbranz (Lindau)
Kiépítési év: 2014
55m hosszú, 2,5m magas támfalat építettünk, kevesebb, mint 2 hét alatt. A követ és az alapot a megrendelő biztosította.
Tatabánya
Kiépítési év: 2015
50 fm hosszú, változó magasságú támfalat építettünk a Dubnik-patak mellé, hulladékgazdálkodási beruházáshoz kapcsolódóan. A támfalépítéshez kapcsolódó háttöltési munkát is cégünk végezte.
Ábrahámhegy
Kiépítési év: 2015
Gyönyörű balatoni panorámás kertbe építettünk egyrészt 19,5m hosszú mono támfalat, másrészt 32m hosszú íves kőkosaras támfalat. Megrendelőnk végezte a földmunkát, cégünk a támfal vázszerkezetek szerelését és a kővel töltést kapta feladatául. Az íves kőkosarakkal kiválóan lekövethető volt a támfal íves alaprajzi vonala.Támfalainkra a domboldal teraszos kialakítása miatt volt szükség, segítségünkkel jöttek létre használható, vízszintes területegységek a kertben.
2012-01-18_10.02.48.jpg,
Harmonikus kialakítás
2012-01-18_10.02.29.jpg,
Szépen kirakott látszó felület
Szépen kirakott látszó felület
2012-01-18_10.02.00.jpg,
Igazán jól sikerült ívek gabionból
Igazán jól sikerült ívek gabionból
Dudar
Kiépítési év: 2011
Dombra épült családi ház meredek garázslejárója mellé épült a cirka 20m hosszú KOBOX támfal. A közlekedőfelület ívét, láthatóan sikerült nagyon szépen lekövetni.A fal, amely legmagasabb szakaszain 2m szintkülönbséget hidal át,4 nap alatt elkészült. A hálókba sárgás színű, jól tölthető, fagyálló tatabányai mészkő került.
P1090734jo.jpg,
Tájba simuló végeredmény
P1090729.jpg,
Terep, fémanyag előkészítve
Terep, fémanyag előkészítve
P1090730.jpg,
Félkész gabion fal
Félkész gabion fal
P1090728.jpg,
Jöhet a következő KOBOX szint
Jöhet a következő KOBOX szint
Budapest, társasház
Kiépítési év: 2011
Budapest gyönyörű, panorámás részén, változatos (hullámzó) terepviszonyok között építettük két támfalunkat, melyeknek vonalvezetésben alkalmazkodniuk kellett a lágy vonalú épületegyütteshez, és a már meglévő, más szerkezetű támfalakhoz. A 112 m3 össztérfogatú falakat, melyek változó magasságúak (8m-ről 1m-re csökken a magasságuk), pilisi, fehér mészkővel töltöttük.
Budapest, szórakozóhely
Kiépítési év: 2012
Nem mindennapi támfalak, egy nem mindennapi helyen. A beruházó a mi támfalainkkal, és minőségi burkolatokkal tette "trendivé" a szórakozóhely kerthelyiségét. Munkatársaink 200 m2 látszó felületen igazították helyre a hófehér színű, fagyálló mészkő töltőanyagot, a teljes támfalépítéssel 10 munkanapot töltöttek el. A támfalak, melyek több helyütt lépcsős elrendezésűek, fa fedlapot kaptak, és a padlóra is faburkolat került, végül egy igazán impozáns, jól használható terasz alakult ki.
Kep138.jpg,
A bazalt, mint töltőanyag, jól harmonizál a környezetével
Kep132.jpg,
Az helyszín támfalépítés előtt
Az helyszín támfalépítés előtt
Kep140.jpg,
A terasz mellett látható az új támfal
A terasz mellett látható az új támfal
Kep139.jpg,
A bazalt fagyálló, kiváló gabion töltőkő
A bazalt fagyálló, kiváló gabion töltőkő
Kep134.jpg,
A beton terasz íveit, töréseit szépen leköveti a Kobox támfal
A beton terasz íveit, töréseit szépen leköveti a Kobox támfal
Kep135.jpg,
A támfal lezárása
A támfal lezárása
Támfal Somogyszentpálon
Kiépítési év: 2010
Halastó melletti terménytároló betonteraszát támasztottuk meg Mono rendszerű támfalunkkal, 40 fm hosszon. A beton szegély vonalának lekövetése nagyon szépen sikerült. A gabiont 80/150-es frakciójú bazalttal töltöttük, mely megjelenését tekintve, rendkívül jól harmonizál a környezetével. Ipari jellegű létesítményeknél a gabion alkalmazása több előnnyel is jár. Egyrészt a kő mintázata oldja a környező épületek merev vonalait, másrészt a természetes anyag elősegíti a létesítmények tájbaillő megjelenését.
Miskolctapolca, Strandfürdő bővítés
Kiépítési év: 2014
A miskolctapolcai strandfürdő fejlesztésében működtünk közre, és bár a falainkat készre építettük, rengeteg egyéb szakipari munka szükséges még ahhoz, hogy a gabionok igazán mutassanak. A támfal elemeinknek a megtámasztáson kívül elsősorban esztétikai funkciója lesz. Helyi kővel töltöttük az egyedileg méretezett szerkezeteket.
Herceghalmi lakópark támfalai
Kiépítési év: 2009
Az eredetileg vasbetonból tervezett támfalak helyett, a fővállalkozó kivitelező egy számára könnyebben fenntartható, időt állóbb, a vízelvezetési problémákat kiküszöbölő, ugyanakkor esztétikai szempontból is tökéletesen megfelelő megoldást igyekezett választani. Így végül a gabion mellett tette le a voksát. KOBOX Mono rendszerünk tökéletesen megfelelt az elvárásoknak, mindamellett, hogy a felmerült problémákra is megoldásul szolgált, a felhasznált anyagok tekintetében is maximálisan illeszkedik a lakópark modern formavilágához. A 60-160 cm magas falak a közlekedő utakat, tereplépcsőket határolják, egyben biztosítva a lakások előtti teraszok megtámasztását is. A vázszerkezet töltését gépi erővel, dorogi mészkő felhasználásával végeztük.
Budapest, magánkert
Kiépítési év: 2011
Támfalainkat egyedi tervek alapján építettük a tárgyi munkánk során. Világítótesteket, hangfalat rejtettünk a kövek közé, esztétikus fémprofilokkal zártuk le a struktúraváltásokat. A falak gyönyörű környezetben kerültek elhelyezésre, a növényzet természetes módon emeli ki a kő szépségét. A növények lágy kontúrjai kiválóan oldják és harmonikussá teszik a KOBOX falak merevségét, egyenes vonalait.
Budai támfal
Kiépítési év: 2009
Mono rendszerünkből alakítottunk ki, egy helyenként az 5 méter magasságot is meghaladó, a függőlegeshez képest 5°-ban megdöntött súlytámfalat. A fallal kapcsolatban megrendelőnkben –az elengedhetetlen megtámasztási funkción kívül – több igény is felmerült. Egy formailag stabil, környezetbarát, tartós, ugyanakkor esztétikus szerkezetet szeretett volna látni kertjében. Mindemellett fontos szempont volt a gyors kivitelezési idő is. A dorogi mészkővel töltött fal egy hét alatt készült el, ami a körülményeket, a rendelkezésre álló szűk munkaterületet figyelembe véve szép eredménynek mondható.
falburkolat_jav_1.jpg,

DSC02558.jpg,
Rézsűfalak
Rézsűfalak
Pozsony, Green Park támfalai
Kiépítési év: 2010
A pozsonyi ’Green Park’ névre keresztelt lakópark megalkotásakor, a tervező jelentős szerepet szánt a gabion szerkezeteknek. 26 kisebb, nagyobb támfal került betervezésre, majd épült meg KOBOX Mono rendszerből, összesen több mint 1000 m3 űrtartalommal. A hagyományos formai kialakítások mellett készültek íves felületű, ferde síkokkal határolt, vagy éppen különböző szerkezeti elemek által áttört falak is. Az egységes megjelenés kedvéért, az épületek alagsorainak majd 1000 m2 falburkolata szintén gabion jellegűre lett megálmodva. A KOBOX Falburkoló rendszerrel a betervezett 15 cm vastagságot sikerült 10 cm-re redukálni, ezáltal a felhasznált töltőanyag mennyiségét egyharmadával csökkentettük, ily módon is gazdaságosabbá téve a beruházás ezen részét. A falburkolat más épületszerkezetekkel (pl.: támfalak, nyílászárók) történő találkozásánál, egyedileg gyártott rozsdamentes acél profilokkal oldottuk meg, tettük esztétikussá a lezárásokat. A lakópark társasházai között több játszótér és zöldövezeti pihenőzóna található. Mono rendszerünk felhasználásával, az említett helyeken összesen 200 méter, 60 cm széles faborítású ülőfelülettel rendelkező padot alakítottunk ki, melyek az alapvető funkciójuk ellátásán kívül, remekül működnek térelhatároló elemként is. Pozsonyi munkánk ismét kitűnő például szolgál a KOBOX rendszerek sokrétű felhasználhatóságára, és remekül szemlélteti az egyes rendszerelemek egymáshoz kapcsolhatóságát.
M6-os hídláb
Kiépítési év: 2009
Az M60-as autópálya 271. számú hídjánál, cégünk Mono rendszerének alkalmazásával épült meg egy 6 különböző falból álló, összességében több mint 300 m3 mennyiségű támfalszerkezet. Kiviteli terveket készítettünk és a logisztikai feladatokon kívül, cégünk szakemberei végezték a munkálatok helyszíni irányítását is. A 4:1 arányban döntött súlytámfalak vázszerkezetét bükkösdi terméskővel töltötték fel.
Veszprém-Hajmáskér, 8-as főút
Kiépítési év: 2014
Máglyatámfalat építettünk.
Recsk
Kiépítési év: 2014
Meddőhányó rekultiváció keretében építünk támfalakat több száz méter hosszon, változó magasságban. Helyi kőzetanyaggal töltünk.
20131116_141153.jpg,
A majdnem kész fal
20131115_111047.jpg,
Alapkészítés
Alapkészítés
20131116_141147.jpg,
Tökéletes egyenes
Tökéletes egyenes
20131118_124040.jpg,
A kész támfal
A kész támfal
Balatonfüred
Kiépítési év: 2013
A balatonfüredi parti sétány fejlesztésében vettünk részt, két helyszínen. A képeken látható falat mono rendszerünkből építettük, és a hideg idő ellenére néhány nap alatt készre szereltük és töltöttük a 30m hosszú, 1m magas falat. Helyi anyagot, a füredi mészkövet töltöttük az építménybe, mely a munka végeztével fedőhálót is kapott.
2_5.jpg,
Utána 1.
2013-08-27_12.48.27.jpg,
Előtte 1.
Előtte 1.
2013-08-27_12.47.15.jpg,
Előtte 2.
Előtte 2.
1_5.jpg,
Utána 2.
Utána 2.
Ajka, látványterv
Kiépítési év: 2013
A jelenlegi leromlott állapotú, beton elemes támfal helyett kínáltunk alternatívát. A betervezett támfal betonozás nélkül építhető, töltőanyaga tetszőlegesen megválasztható. Tervezőnk világos színű mészkövet rakott bele. A támfal tetejére növényzet futtatható, a szerkezetet a fagy nem károsítja.
Veszprém- Nemesvámos
Kiépítési év: 2013
A Veszprém-Nemesvámos bicikliút mentén építettünk gabionfalakat fonott dobozokból és íves kőkosarakból. A képeken látható falak 270m3 füredi mészkövet nyeltek el. A falak, a közelben nyert kőzetanyag felhasználásával, és a környezetkímélő építési technológia révén teljesítik a környezetbarát megoldások feltételeit. Az esztétikus, természetes megjelenés remélhetőleg minden arra kerekezőnek pozitívan befolyásolja majd a közérzetét.
Budapest
Kiépítési év: 2013
Társasház udvarán egy leomlott sziklafal/domboldal szakaszt támasztottunk meg MONO támfalunkkal. A fal építéséhez szűkös hely állt rendelkezésre, át kellett szervezni a megszokott építésfolyamatot. A több, mint 4 m magas fal statikai terv alapján épült, látszó felületét lépcsősre építettük, pilisi, fehér mészkővel töltöttük.
Veszprém, Rózsa Úti Ált. Iskola
Kiépítési év: 2012
Egy iskolaudvar szavak nélkül is mesél az intézmény szellemiségéről, a gyerekekhez való hozzáállásáról. Ezt pont ugyanígy gondolta a Rózsa Iskola vezetősége is, ezért úgy döntöttek, hogy összefogást szerveznek és megújítják az udvar egy részét....
3_5.jpg,
Utána
20131004_132817.jpg,
Előtte
Előtte
Balatonalmádi, látványterv
Kiépítési év: 2013
A telek bejáratával közvetlenül kapcsolatban álló erodálódott partoldal problémáját kellett megoldanunk. A partoldal, amellett, hogy nem szép, balesetveszélyes is. Az általunk kínált megoldás esztétikus, örök életű és a helyi környezetbe maximálisan beilleszthető, tájjellegű.
Kep143.jpg,
Kobox támfal fehér mészkővel
elotte_1.jpg,
Építés előtt 1.
Építés előtt 1.
utana_3.jpg,
Az új támfal felülről
Az új támfal felülről
Kep146.jpg,
A Kobox fal tökéletes síkjai
A Kobox fal tökéletes síkjai
utana_2.jpg,
Hófehér helyi mészkövet használtunk
Hófehér helyi mészkövet használtunk
Pilisszentkereszti támfal
Kiépítési év: 2010
Régi, szétfagyott kőfal helyére építettük 1m magas, Mono rendszerű támfalunkat. A régi fal bontásával együtt, összesen 3 nap alatt készült el az új építmény. A közelből hoztunk hófehér mészkövet, mely szép kontrasztot ad a faszerkezetű előtető cseresznye színével. Helyi anyagból, igazán tájbaillőt alkottunk.
Veszprém, Unilever Jégkrémgyára
Kiépítési év: 2012
Az Unilever veszprémi jégkrémgyára bővítése során, az új hűtőház közvetlen környezetében vált szükségessé támfalak létrehozása. Az impozáns épülethez esztétikailag magas értéket képviselő KOBOX támfalakat építettünk.Az összesen 60m hosszú, 1,4m magas mono szerkezetű, hegesztett hálós falakba fehér mészkő töltőanyag került. A támfalépítés, alapozási munkákkal és a háttöltés elkészítésével együtt 2 hetet vett igénybe.
MO autópálya
Kiépítési év: 2012
Első jelentősebb íves kőkosaras referenciánk!Az íves kőkosárnak több előnye is van a síkhálós szerkezetekkel szemben: például sokkal gyorsabban tölthető, állékonyabb, és nem utolsó sorban mutatósabb is. Az M0-ás autópálya mellett építettük 1028 m3-es támfalunkat, melybe dorogi mészkövet töltöttünk. A nem mindennapi projekt a szokásosnál is alaposabb szervezést, logisztikát kívánt meg annak érdekében, hogy a vállalt határidőket tartani tudjuk. Sikerült! Az íves kőkosaras KOBOX támfal kevesebb, mint 2 hónap alatt épült meg.
Nemesvámos, Haribo gyár
Kiépítési év: 2013
A képeken látható támfalnak funkcionális és esztétikai szerepet is szántak kitalálói. A majdnem fekete bazalt egyhangúságát, a fehér mészkőből kirakott szabályos ritmusban ismétlődő háromszögek törik meg. A fekete bazalttal színben jól harmonizálnak a természetes zöldek, ez a két szín egymást erősíti. A bazaltot talajtakarásra és rézsűvédelemre a Haribo parkjában több helyen is használták, így lett látványban kerek az egész zöldfelület.
DSC07481.jpg,
Ilyen lett 1.
DSC07465_1.jpg,
Ilyen volt 1.
Ilyen volt 1.
DSC07468.jpg,
Ilyen volt 2.
Ilyen volt 2.
DSC07475.jpg,
Ilyen lett 2.
Ilyen lett 2.
DSC07461.jpg,
Össze-vissza düledező rézsűk
Össze-vissza düledező rézsűk
DSC07471.jpg,
Megtámasztott földtömeg, esztétikus fal
Megtámasztott földtömeg, esztétikus fal
DSC07476.jpg,
Bejáró kialakítás
Bejáró kialakítás
DSC07478.jpg,
Kívülről, akárcsak egy kerítés
Kívülről, akárcsak egy kerítés
DSC07479.jpg,
Hófehér zúzott mészkő
Hófehér zúzott mészkő
Veszprém, Iparterület (Kistó u.)
Kiépítési év: 2012
42,5 fm hosszú, változó magasságú támfalat építettünk megrendelőnk egyedi igényeinek megfelelően, 5x20cm osztású, 6/5/6-os hálóinkból. Fehér zúzott mészkővel töltöttük a szerkezetet. Az iparias környezetben feltűnően természetesnek és esztétikusnak mondható a szépen kirakott KOBOX gabion, mely az utcafrontról olyan, mint egy modern formavilágú szárazon rakott kőkerítés.
IMG854.jpg,
Félig kész fal balról
IMG852.jpg,
Félig kész fal jobbról
Félig kész fal jobbról
Budapest, magánkert
Kiépítési év: 2012
Magánkertbe szállítottunk fonott hálós gabiondobozokat. A kivitelezésben szakmai segítséget nyújtottunk.
IMG1282.jpg,
Tökéletes síkok, szép textúra
IMG997.jpg,
Építés közben
Építés közben
IMG1007.jpg,
Majdnem készen a nagy fal
Majdnem készen a nagy fal
IMG1015.jpg,
A csapat
A csapat
Pécs
Kiépítési év: 2013
Műemléki környezetben, a Pécsi Székesegyház közvetlen környezetében építettünk hegesztett hálós rendszerből támfalat. Megrendelői igényeknek megfelelően 7,5 x 7,5cm-es osztású hálókkal dolgoztunk, ez a korábbiaktól eltérően más szerkezeti kialakítást igényelt. A töltőanyag tájba illő, szürkés színű andezit volt. Az eredmény egy nagyon esztétikus, a környező műemlékekkel harmonizáló falrendszer lett, melynek legfőbb értéke a rendkívüli tartósságában és problémamentes fenntartásában rejlik.
Csopak, Szent Donát Pince (tájvédelmi terület)
Kiépítési év: 2013
A déli fekvésű, kiváló bortermő dombra épült Szent Donát Pince parkolóját szegélyeztük KOBOX támfallal. A falat helyi, balatonfüredi mészkővel töltöttük. A kialakításnál a gazdasági és természetvédelmi szempontok mellett kiemelt jelentőséggel bírtak az esztétikai igények, ezért a fal egyhangúságát a ferde és függőleges szakaszok ritmikus váltakozásával oldottuk fel.
További referenciák
DSCF8431 DSC00115 2011-08-03_15.25.21
DSCF1673 DSC03459 DSCF1673
20100807(001) 20100807(005) 20100807(004)
DSC00155 Kep095 IMG3544